кадър: БНТ Редактор: В 2119 секции ще има по две машини, защото

...
кадър: БНТ Редактор: В 2119 секции ще има по две машини, защото
Коментари Харесай

ЦИК дава машини за гласуване на общини и партии, за да обучават избирателите

кадър: БНТ 

Редактор: 

В 2119 секции ще има по две машини, тъй като на предходните избори там се е гласувало интензивно. За секциите в чужбина, където ще се гласоподава с машини, пък са планувани по две устройства, като второто ще се употребява при възможен втори тур на президентския избор. Това сподели в студиото на Българска национална телевизия Росица Матева от ЦИК.

9,5 милиона е оптималната цена, която страната ще заплати както за нужните нови 1600 машини, само че и за флашпаметите, които ще са по две в устройство. От ЦИК са открили, че в случай че паметта е една, тя няма да може да бъде извадена сред двата тура, по тази причина се постанова да са две.

Стотици машини ще бъдат изпратени в общините, може би във всички общини, с цел да служат с демоверсии за образование и разяснителна акция. Партиите също ще могат да употребяват машини за образование на електората си и на представителите си в комисиите, изясни представителката на ЦИК.

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР